Informations

 • 25/09/2023
  Libris Blz gaat samenwerking aan met Paper Art
 • 13/02/2023

  Love is in the air, zo ook bij deelnemer Paper Art! Heb je tijdens Trendz Voorjaar ook de mooiste Valentijns gifts, wens- en kadokaarten ontdekt en ingekocht om jouw klanten te helpen met het cre√ęren van het leukste cadeau? Hieronder zie je de top 5 gifts van ‚Äúd√© trendsetter op het gebied van Art of Giving-producten‚ÄĚ voor zowel Valentijnsdag, maar ook voor andere bijzondere momenten die niet mogen missen in jouw aanbod!

  #1 EEN LEUK KAARTJE

  Met een klein gebaar zoals met een Valentijn kaartje help je jouw klanten al met de missie om hun geliefde speciaal te laten voelen of simpelweg om hun ‚Äėspecial someone‚Äô een smile op hun gezicht te geven. ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†
                               

  #2 BIED EEN RELAXMOMENT MET BLOEMEN…

  Een natuurlijke gift met 5 heerlijk geurende kruidenzakjes voor in bad of een voetenbadje. Van rozenblaadjes tot rozemarijn voor een ultiem genietmoment van jouw klant.

                               

  #3 REAL MEN RUB THEIR MEAT…

  Met deze all-in-one kruidenmix voor vlees, vis en gevogelte steelt jouw klant de show met zijn gerechten óf met dit perfecte cadeau voor de foodies onder ons.  #4 CHEERS MATE!

  Bied in je winkel of webshop de volledige ‚Äúbier brouwerij experience‚ÄĚ aan met dit gave DIY bierpakket. Met dit kado kan iedereen zijn eigen biertuin kweken! Het pakket bevat onder andere zaden voor het planten van hop, tarwe en gerst. Dit allemaal in een luxe zwarte cadeautasje!¬† ¬†

               
  #5 EEN GIFT DAT GROEIT MET KLEUR EN GEUR…

  Dé gift om iemand spontaan te verrassen of het als geheime aanbidder door de brievenbus te geven. Voor zoetheid of extra spice bied aardbeien of rode pepers aan in je assortiment. Vergeet ook zeker niet je klant te inspireren met de fleurige verrassing van een klaproos, vergeet-me-nietjes of cosmos bloemen.

                               
  Of je klanten nou op zoek zijn naar een leuk cadeau voor Moederdag, Pasen, Vaderdag, een verjaardag of zomaar. Bekijk dan ook zeker eens het online bedrijfsprofiel van Paper Art voor meer toffe artikelen en presentatiemateriaal voor jouw assortiment en onderneming. Daarnaast is hier nog meer te ontdekken in het gift segment.

 • 07/05/2021

  Vandaag lichten wij onze exposant Paper Art uit. Hieronder kun je het interview lezen over deze groothandel in bloemenkaartjes, wenskaarten en gifts. Je leest wat hun drijft en we nemen een kijkje in het assortiment. 

  “Paper Art is de Gifts & Greetings specialist in de groenbranche. Sinds 1985 ontwerpen we trendy bloemen- en kadokaartjes, rouw- en wenskaarten, kadobonnen en (groene) gifts voor iedere gelegenheid van het jaar. Elk kwartaal introduceren wij nieuwe producten met een persoonlijke touch en altijd een wisselend assortiment. De producten worden met veel passie, aandacht en liefde bedacht en samengesteld. In onze eigen studio ontworpen en daarnaast verzorgen wij ook individueel maatwerk. Paper Art is een traditioneel familiebedrijf dat aan zijn 2e generatie bezig is en in 2017 is overgedragen van vader tot zoon en schoondochter.

  Creativiteit & optimale service bieden is wat ons drijft.


  Paper Art is opgericht in 1985 door Max Schechtl. Het in die tijd een nieuw idee: een tekst op een eigen ontworpen minikaartje met een persoonlijk berichtje voor bij een bosje bloemen; gefeliciteerd, beterschap, liefs, etc. Hierdoor kreeg een bosje bloemen als kado een persoonlijke meerwaarde.

  ‚ÄúWe sturen elkaar vaker meer kaarten toe dan voorheen, juist in tijden van Corona. Een appje is natuurlijk gauw verzonden. Maar een handgeschreven boodschap op een mooie kaart of een kadootje met een pakkende tekst, dat zegt toch net wat meer.‚ÄĚ

  Art of Giving: Geef een kaartje of een klein kadootje. Met een persoonlijke boodschap die jij wilt vertellen. Voor een blije verjaardag, een fantastische nieuwe woning of voor een waardig afscheid. Zo dragen wij bij aan een optimale beleving tijdens het moment van geven.

  Voor elke gelegenheid: Zeggen wat je wilt zeggen. Dat gunnen we iedereen, wat het ook is. Wel in stijl, met een mooi kaartje of klein kadootje. Samen met jouw persoonlijke boodschap een perfect duo.

  Een kaartje of klein kadootje van Paper Art.
  Dit alles met aandacht voor het milieu en alle mensen waarmee we werken.

  In 2021 hebben wij diverse nieuwe series gelanceerd waaronder de Spring Collection. Hier vind je onder andere verrassende en trendy kaarten en unieke giftartikelen voor o.a. Moederdag:


  Paper Art - WK Moederdag -
  Paper Art -Moederdag -

  Rebel for you wenskaarten & Part for you minikaartjes. Nieuwe kadokaartjes en wenskaarten ter aanvulling op onze bestseller collectie.

  Paper Art kaartjes
  Paper Art bloemenkaartje

  Wat komt er op korte termijn nog in het assortiment dat misschien al kan worden gedeeld?

  Wij zijn op dit moment druk bezig met het afronden van onze Voorjaarscollectie Groei & Bloei. Deze collectie bestaat uit diverse giftartikelen zoals: zadenmix voor een Eco vriendelijke tuin, Anemone bloembollen mix en theekruiden.


  Paper Art blij maker

  ECO PAPER ¬†‚Äď De nieuwe generatie duurzame kaarten

  Bij Paper Art vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Wij maken hiermee dan ook steeds grotere stappen met als doel om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

  Ons gloednieuwe bedrijfspand maken we gebruik van:
  ‚Äď Groene stroom en is gasloos.
  ‚Äď Een warmtepomp die op een duurzame en effici√ęnte manier het kantoor en magazijn opwarmt.
  ‚Äď Volgende stap zijn de zonnepanelen. Het dak is nu gereed gemaakt.

  Wij van Paper Art hebben ons afgelopen jaar vanuit onze design studio verdiept in het verduurzamen van onze producten. In onze duurzame reis zijn we begonnen met gebruikt steenafval, landbouwafval en gerecycled papier als voornaamste grondstof voor onze nieuwe kaarten.

  Paper Art heeft hiermee drie verschillende duurzame papiersoorten met ieder unieke eigenschappen. Het Eco Paper concept is te herkennen aan het Eco Paper logo op verschillende plaatsen op de website bij het artikel. Het geeft namelijk een bewuste keuze aan.  

  Ben jij nieuwsgierig geworden naar meer? Neem natuurlijk ook even een kijkje tijdens Trendz najaar in de stand waar je met eigen ogen de producten kan zien, voelen en ruiken.

  Originele publicatie: https://www.trendzvakbeurzen.nl/uitgelicht-paper-art/ 

 • 30/03/2021

  HALSTEREN - Paper Art in Halsteren verkoopt onder andere kaarten, wenskaarten, cadeaubonnen en kaartjes voor bloemisten. Vooral in deze tijd is persoonlijke aandacht voor elkaar, met bijvoorbeeld een mooie kaart, belangrijk.

  Naar elkaar omkijken. Aandacht voor de ander. Het zijn de woorden die in het coronajaar steeds weer gehoord worden. Premier Rutte nam ze pas ook in de mond, aan het eind van zijn toespraak waarin hij de harde lockdown aankondigde. Bij Paper Art in Halsteren is die persoonlijke aandacht al vele jaren het leidende principe. The Art of Giving, heet het. De kunst van het geven.

  Voor Dani√ęl Schechtl en zijn partner Martje van de Poll zijn het dan ook drukke tijden, net als voor het hele team van 25 medewerkers. ,,We sturen elkaar deze weken meer kaarten toe dan voorheen, in tijden voor corona. Een appje is natuurlijk gauw verzonden. Maar een handgeschreven boodschap op een mooie kaart of een cadeautje met een pakkende tekst, dat zegt toch net wat meer.'' ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†

  Vol overtuiging

                                                         

  Schechtl (42) is nog jong in het bedrijf dat hij, samen met Martje, twee jaar geleden definitief overnam van zijn vader Max. Daarvoor heeft hij eerst twee jaar Paper Art goed leren kennen. Schechtl stapte er vol overtuiging in en verhuisde vanuit Maarssen terug naar Halsteren. Martje (38) heeft bedrijfseconomie gestudeerd, hijzelf marketing. Het lijkt een ideale combinatie en dat is het volgens Schechtl ook. ,,We vullen elkaar goed aan.'                                                    

  Het begon allemaal met vader Max, ondertussen alweer 35 jaar geleden. De in M√ľnchen geboren Schechtl vond het gat in de markt: het kleine bloemenkaartje. ,,Zoiets was er toen nog bijna niet.'' De omzet van Paper Art steeg explosief en mettertijd is ook het assortiment gegroeid. ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†

  Het Halsterse bedrijf verkoopt bloemen- en cadeaukaartjes, wenskaarten, cadeaubonnen, cadeauverpakkingen, private label-drukwerk en ook originele cadeauartikelen, de zogeheten give-aways. Het klantenbestand loopt uiteen van bloemenwinkels, tuincentra, lifestyle winkels tot groothandel, maar zeker ook andere branches.                                                 

  Naast de Benelux zijn Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk in toenemende mate een belangrijke afzetmarkt. Schechtl, met een knipoog naar zijn vader die in de achtergrond nog steeds als adviseur betrokken is. ,,Eigenlijk onze thuismarkt.''                                               

  Duurzaamheid staat bij Paper Art hoog in het vaandel. Niet als een hip dingetje dat gemakkelijk scoort. ,,Wij zijn ook jonge ouders.''                                                          

  Het nieuwe bedrijfspand maakt gebruik van groene stroom, is gasloos en draait op warmtepompen. Ook in de producten wordt steeds vaker gekozen voor een duurzame oplossing. Het eco-papier heeft volgens Schechtl toekomst. Op tafel ligt een voorbeeld, wenskaarten gemaakt van steenafval. Bij de productie komt er geen water of bleekmiddel aan te pas, zoals bij traditioneel papierpulp. ,,Papier dat helemaal boomloos is.''                                                        

  Gemalen steen

              
                              
          
                  Paper art verkoopt onder andere kaarten, wenskaarten en kaartjes voor bloemisten. © Pix4Profs/Tonny Presser    
                                                                       

  In het nieuwe jaar wordt gestart met een proef in een grote Duitse keten. Voorlopig komen de wenskaarten van gemalen stenen in verkoopmolens bij honderd vestigingen. ,,Het is ook waterafstotend. Handig in vaak vochtige ruimten van bloemenhandels.''                               

                       
                     

  'In ons vakgebied is het een uitdaging om de trends in de markt vooruit te zijn'. 

  ¬† ¬† Dani√ęl Schechtl
             

  Er is ook een variant (kerst-)- kaarten, gemaakt van afval uit landbouwproducten. Paper Art houdt de verkoopprijs bewust laag, bijna gelijk aan de kaarten die gemaakt worden van traditioneel materiaal. ,,Die kleinere marge nemen we op de koop toe, om de drempel om voor duurzaamheid te gaan bij onze klanten laag te houden.‚Äė‚Äô

  Paper Art hoort met haar focus op productinnovatie bij het eco papier tot de pioniers in de markt. ,,In ons vakgebied is het een uitdaging om de trends in de markt vooruit te zijn.''                                                             

  Schechtl stuurt het team van creatievelingen aan dat in de eigen studio voortdurend bezig is met het ontwerpen van nieuwe collecties. Wat er ook bij hoort: vooruitdenken in de seizoenen. ,,Wij vierden hier in de zomer al Kerstmis, en zijn nu vooral bezig met Valentijnsdag.'' Paper Art maakt voor het ondersteunende werk, via SDW en WVS, gebruik van circa dertig thuiswerkers. ,,Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.''                            

  Paper Art heeft ook nog steeds een full service systeem, waarbij ruim 1800 bloemisten en tuincentra in Nederland en Belgi√ę op geregelde tijden worden bezocht. ,,Ook dat is persoonlijk contact. Het is de kurk waar onze onderneming op drijft.''¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†

  Paper Art heeft ook gezonde groeiambities. ,,We staan altijd open voor (oud) ondernemers die ons op een nog hoger niveau kunnen krijgen. We worden graag uitgedaagd.''

  Originele bron: BN de Stem Bergen op Zoom